KURSER


Dynamisk / Ashtanga Yoga
Kraftfull, svettig o fysisk yogaform från södra Indien .
En fast serie ställningar binds ihop med en viss andningsteknik tillsammans med specifika rörelser som utförs i takt med andningen!
Med regelbunden praktik blir Du också vig, stark & vältränad!

Medicinsk yoga (Nybörjare & medel)
Medicinsk yoga innebär lugna, mjuka rörelser samt djupandning, energibalansering samt meditation.
Denna typ av yoga sänker blodtrycket, förebygger stress, ger bättre sömn och psykiskt välmående.
Det används mer och mer som ett komplement inom sjukvården.
Den kan även utövas sittande på pall / stol för de som har svårt att sitta / ligga på golvet

Yin Yoga 

Yin yoga är en stillsam o meditativ yogaform som syftar till att stimulera vår fascia(bindväv) för mer mjukhet och bättre flöde i kroppen. Vi stannar i sittande och liggande positioner i flera minuter och ger kroppen tid att öppna upp. Yin yogan kan kännas ganska mycket i kroppen men Vi försöker att möta kroppens gränser på ett mjukt sätt utan att forcera! Vi vilar in i upplevelsen av våra andetag och fokuserar på att vara närvarande i nuet. Passar Dig som mjukt vill öppna upp kroppen. För dig som tränar mycket och intensivt ( löpning, styrka etc ) kan det vara extra värdefullt att ge din fascia uppmärksamhet .

Zumba 

Vi kommer att avancera med nya rytmer och rörelser under hösten!
Kan du tänka dig att hålla i gång en hel timme och ändå vara lika full av energi genom hela passet, och först efteråt känna hur trött du är, men med ett leende på läpparna vill du nu bara gå på nästa pass!
I Zumba® stärker du automatiskt lår, magmuskler och ländryggen, då du får röra på höfterna och till och med skakar rumpa! Eftersom träningen sker i ett högt tempo kommer din kondition även förbättras. På ett väl genomfört pass kan du förbränna 600 kcal.

Zumbatoning

Zumba® Toning är till för dig som vill kombinera dansglädjen och konditionsträningen som Zumba® syftar till med inslag av lite styrketräning. Med speciella toning sticks (finns att låna gratis på Mjölby Hälsocenter) tränar du olika muskelgrupper, mest armar och bålen.

Vi börjar med första delen ren Zumba o sen över går passet i Zumba® Toning där Vi dansar till härlig latinsk musik samtidigt som vi använder Toning Sticks för extra muskelträning. Speciella Toning övningar vävs in i passet och ökar förbränningen rejält! Du får en ordentlig genomgång av hela kroppen! 

Årsmedlemmar har 50% rabatt på alla våra kurser.